HomeLokalne vijestiPonovo bez zainteresovanih za autobusku stanicu u Beranama

Ponovo bez zainteresovanih za autobusku stanicu u Beranama

Agonija u vezi sa autobuskom stanicom u Beranama se nastavlja, nakon što na poziv za njenu prodaju, po cijeni od 920.000 eura nije pristigla ni jedna ponuda. Stečajni upravnik beranskog autoprevoznog preduzeća „Simon vojaž“, Lado Šekularac, kazao je Portalu RTCG da ni na narednoj licitaciji neće mijenjati cijenu.

„Cijena za autobusku stanicu će ostati ista, za imovinu na Rudešu, vjerovatno će biti oborena“, rekao je Šekularac.

Novi stečajni upravnik „Simon vojaža“ imovinu ove kompanije oglašava na prodaju segmentirano, kako bi ostvario što veću cijenu.

Nakon propale još jedne licitacije izvjesno je samo da će najviše ispaštati putnici, odnosno građani Berana i ovog regiona, koji, umjesto na autobusnoj stanici, autobuse čekaju na improviziranom stajalištu na ulici.

Autoprevozna kompanija „Viktorija ekspres“ je tvrdila da je ranije za 710 hiljada eura prodala cjelokupnu imovinu „Simon vojaža“, ali je posije dešavanja u Privrednom sudu, kada je među uhapšenima bio i stečajni upravnik ove kompanije Saša Zejak, nova stečajna uprava poništila je sve aktivnosti i radnje koje su prije toga sprovedene.

Agonija nekada najvećeg autoprevoznog preduzeća na sjeveru države, „Simon vojaža“ traje već skoro tri godine od kada je uveden stečaj.

Toliko ne radi ni autobuska stanica. Bivši radnici i građani više puta su pozivali resorno ministarstvo da se umiješa, ali od toga za sada ništa.

Protiv bivšeg vlasnika „Simon vojaža“, Mehmeda Adrovića, vodi se postupak u Specijalnom državnom tužilaštvu, po krivičnih prijavi njegovog partnera iz Luksemburga, Simona Bernarda.

Adrović je visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS).

Izvor: Portal RTCG

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments