HomeSportĐoković eliminisan sa Australijan opena – Siner u prvom grend slem finalu

Đoković eliminisan sa Australijan opena – Siner u prvom grend slem finalu

Bilo je jasno da Novaku Đokoviću, koji je bio favorit u dvoboju sa mlađim Italijanom neće biti lako, ali je isto tako bilo jasno da „grešnik“ igra tenis života i da ne leži Srbinu, kog je dobio dvaput u prethodna tri meča krajem 2023. godine.

Novak Đoković eliminisan je sa Australijan opena, od njega je u polufinalu u četiri seta bio bolji Janik Siner – 1:6, 2:6, 7:6, 3:6. Nemoć srpskog i svetskog broja jedan, koji nije imao brejk loptu, dok će Italijan koji igra atomski tenis čekati u finalu boljeg iz duela Danil Medvedev – Aleksandar Zverev (9.30).

Najbolji teniser svih vremena ostaje tako na 10. osvojenih trofeja u Melburnu, a 24 grend slem titule ukupno.

Bilo je jasno da Novaku Đokoviću, koji je bio favorit u dvoboju sa mlađim Italijanom neće biti lako, ali je isto tako bilo jasno da „grešnik“ igra tenis života i da ne leži Srbinu, kog je dobio dvaput u prethodna tri meča krajem 2023. godine.

I krenuo je silovito Siner, što je možda i iznenadilo Novaka. Italijan je osvojio uvodni gem, prepustivši Đokoviću samo jedan poen, da bi u narednom stigao do brejka, koji je zatim lako i potvrdio za ekspresnih 3:0.

Fantastični, snažni i precizni servisi olakšavali su posao Italijanu, koji je imao procenat osvojenih poena na prvi servis preko 85 odsto, dok se Novak s druge strane mučio i imao je svega 43 odsto uspešnosti na prvi servis. To je rezultiralo i drugim brejkom u prvom setu, koji je Janik posle svega 35 minuta igre dobio s ubedljivih 6:1.

„Grešnik“ je u uvodnom setu na svoj prvi servis prepustio Đokoviću samo tri poena.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku meča. Drugi set i identična priča.

Novakovi slabi procenti ubačenog prvog servisa, a s druge strane surovi Siner koji je skupo kažnjavao svaku grešku Srbina i svaku kraću lopticu.

Janik je i drugi set rešio u svoju korist sa dva brejka. „Ukrao“ je servis Novaku u trećem i sedmom gemu, za ubedljivih 6:2, ovoga puta za 39 minuta igre.

U trećem setu viđena je izjednačena borba, igralo se gem za gem, bez brejka.

U tajbrejku je Novak Đoković uspeo da spasi meč loptu pri rezultatu 6:5. Izborio se Srbin sa tim i uspeo da realizuje prvu set loptu – 8:6. U velikoj meri je servis pomogao Novaku da dođe do tog seta, jer je za razliku od prva dva seta kada nije imao as, sada odservirao čak tri as udarca.

Činilo se tada da bi Novak mogao da se vrati, ali ko je gledao meč video je koliko zapravo impresivno i sigurno deluje Italijan prilikom svojih servisa.

Velika borba vodila se u prva tri gema, igralo se gem za gem, a već u četvrtom je Siner „ukrao“ servis Novaku. Nije više bilo spasa Đokoviću, jer surovi „grešnik“ nije dozvolio u čitavom meču, koji je trajao tri sata i 26 minuta, nijednu brejk loptu!

Na kraju je Siner u četvrtom setu slavio rezultatom 6:3 i plasirao se u prvo grend slem finale, gde će u nedelju igrati protiv Medvedeva ili Zvereva.

Tok meča Đoković – Siner mogli ste da pratite uz Sputnjik sport u tekstualnom prenosu.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments