HomeFokusDogovoren nastavak pregovora nosioca lista na izborima u Podgorici: Očekuju preuzimanje vlasti...

Dogovoren nastavak pregovora nosioca lista na izborima u Podgorici: Očekuju preuzimanje vlasti do aprila

Na meni je dodatna odgovornost da pokušam da u kontekstu ove predsjedničke kampanje spustim loptu i da pošaljem pozitivne poruke, kaže Jakov Milatović

Predstavnici četiri pobjedničke liste na lokalnim izborima 23. oktobra prošle godine naredne sedmice nastaviće sa pregovorima o formiranju vlasti u Podgorici, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku koji je organizovan na inicijativu Jakova Milatovića, nosioca liste Evropa sad.

Milatović se sastao sa Jelenom Borovinić Bojović, nosiocem liste okupljene oko Demokratskog fronta, Danilom Šaranovićem, nosiocem liste Demokrate-Demos, i Lukom Rakčevićem, nosiocem liste URA.

Milatović za „Dan“ navodi da očekuje da će vlast u Podgorici preuzeti između sredine marta, do početka aprila.

– Željeli smo da pošaljemo poruku građanima da proces pregovora ide u dobrom pravcu. To je bio razlog zbog kojeg smo se sastali. Dogovorili smo da naredne sedmice formalnije nastavimo pregovore i da zaokruživanje funkcionalnosti Ustavnog suda pokušamo da dočekamo formalno-spremni kako bismo nakon toga, kada se steknu uslovi, mogli što prije da preuzmemo vlast. Željeli smo da u kontekstu negativne, prljave, predsjedničke kampanje pošaljemo poruku da dobra saradnja i zajednička vizija postoji na nivou glavnog grada, te da predsjednička kampanja ne tangira procese koje smo započeli u Podgorici – naveo je Milatović.

Milatović navodi da je na nosiocima pobjednica podgoričkih izbora da spremni dočekaju sjednicu na kojoj će biti izabrana nova gradska uprava.

– Na meni je dodatna odgovornost da pokušam da u kontekstu ove predsjedničke kampanje spustim loptu i da pošaljem pozitivne poruke i mislim da to građani očekuju i iz tog razloga sam htio da se sastanemo – naveo je Jakov Milatović.

Jelena Borovinić Bojović kazala je da su imali prijatan, konstruktivan, radni neformalni sastanak.

– Nastavljaju se pregovori. U toku sledeće sedmice biće novi sastanak, ali još ne znamo tačno koji dan. To nijesmo precizirali, ali svakako će biti veoma brzo. Očekujemo da su se konačno stekli uslovi za preuzimanje vlasti u Podgorici. Odmah nakon sastavljanja Ustavnog suda i deblokade sistema biće uspostavljena nova vlast onako kako je to volja građanki i građana Podgorice. Nismo precizirali detalje oko toga kojoj partiji će pripasti koje preduzeće, sekretarijat… to ćemo sa pregovaračkim timovima. Raspodjela neće biti nikakav problem – rekla je Borovinić Bojović.

Nosilac liste Demokrate – Demos Danilo Šaranović saopštio je da su blizu stvaranja konačnih preduslova za formiranje vlasti u Podgorici u duhu volje građana.

– Naša je obaveza to učinimo što prije, kako bi konačno krenuli sa realizacijom ogromnih zahtjeva građana koji više ne mogu da čekaju – naveo je Šaranović.

Izvor: Dan

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments