HomeRegionPrve procjene rezultata izbora u Srbiji: SNS vodi sa 46,6 odsto, druga...

Prve procjene rezultata izbora u Srbiji: SNS vodi sa 46,6 odsto, druga “Srbija protiv nasilja” sa 23 odsto

Na osnovu 65,1 odsto uzorka CeSID/IPSOS-a lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne smije da stane” osvojila je 46,6 odsto glasova odnosno 129 mandata.

Građani Srbije glasali su danas za poslanike Narodne skupštine i parlamenta Vojvodine, odbornike skupštine Grada Beograda i još 64 lokalna parlamenta.

21:30- CeSID/IPSOS: SNS vodi sa 46,6 odsto, druga “Srbija protiv nasilja” sa 23 odsto

Na osnovu 65,1 odsto uzorka CeSID/IPSOS-a lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne smije da stane” osvojila je 46,6 odsto glasova odnosno 129 mandata.

Na drugom mjestu je “Srbija protiv nasilja” sa 23 odsto ili 63 mandata.

Treću poziciju zauzima koalicija oko SPS-a sa 6,9 odsto ili 19 mandata.

Koalicija NADA osvojila je 4,9 odsto ili 13 mandata.

Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista “Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda” sa 4,8 odsto glasova, odnosno 13 mandata.

Brnabić: “Srbija ne smije da stane“ ima 47,1 posto, imaćemo više od 125 poslanika

Prema 50 procenata obrađenih biračkih mjesta, odnosno na uzorku od 50 procenata, lista “Srbija ne smije da stane” u ovom trenutku ima 47,1 procenat, objavila je funkcionerka SNS Ana Brnabić.

“Lista ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne smije da stane’ će sasvim sigurno sama imati više od 125 mandata u Skupštini Srbije“, navela je Brnabić.

Brnabić je rekla da je bilo mnogo „neistina, insinuacija, neprovjerenih informacija i lažnih vesti sa ciljem da se kreira atmosfera za izazivanje haosa, panike i nepovjerenja“.

“Mi smo se borili protiv toga, pokušali da objasnimo ljudima poštujući izbornu tišinu o kakvim je lažima riječ“, kazala je ona.

Ona je pokazivala skrinšotove različitih vesti u vezi sa izborima za koje je tvrdila da su neistinite.

“Notorne laži, lako provjerljive“, kazala je Brnabić.

Za navode o organizovanom glasanju iz Republike Srpske u Beogradskoj areni rekla je da su „glupost nevjerovatnih razmjera“.

Lista „Srbija protiv naslja“ osvojila je 23 odsto, 6,7 odsto SPS, pa 4,9 posto NADA, 4,6 posto Nestorović i Dveri imaju 2,9 i 3 procenta, rekla je Brnabić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments