HomeFokusĐoković o brojci 400: Ovo je vrhunski domet, ali…

Đoković o brojci 400: Ovo je vrhunski domet, ali…

"U prošlosti se pričalo nešto slično o rekordima koje su držali Pit Sampras i Rodžer Federer. Međutim, oni su srušeni i to su normalne stvari jer su njihovi rezultati bili dodatna motivacija za tenisere koji su došli nakon njih”, rekao je Đoković

Novak Đoković će sljedećeg ponedjeljka započeti 400. sedmicu na vrhu ATP liste i time postati prvi teniser u istoriji ovog sporta sa takvim rekordom.

Srpski igrač osigurao je prvo mjesto na kraju 2023. godine i izvjesno je da će do kraja januara i Australian opena biti na vrhu.

Đoković je postavio ozbiljne standarde u brojnim statističkim kategorijama, a jedna je upravo broj sedmica kao prvi teniser svijeta.

Međutim, ne smatra da je njegov rekord nedodirljiv. Istakao je nekoliko mladih tenisera kao potencijalnu prijetnju da u budućnosti uspiju da urade nešto slično.

“Ništa nije nemoguće. Imate momke poput Alkarasa, Sinera, Runea. Veoma su mladi i imaju pred sobom mnogo godina teniske karijere sa šansom da postignu vrhunske uspjehe u ovom sportu. Zbog toga nikada ne reci nikad. U prošlosti se pričalo nešto slično o rekordima koje su držali Pit Sampras i Rodžer Federer. Međutim, oni su srušeni i to su normalne stvari jer su njihovi rezultati bili dodatna motivacija za tenisere koji su došli nakon njih”, rekao je Đoković i dodao:

“Istina je da je 400. sedmica na vrhu ATP liste vrhunski domet koji niko dosad nije ostvario u istoriji. Međutim, ne bih rekao da će ovaj rekord važiti zauvijek. Mislim da će ga neko možda srušiti, ali bih volio da on traje što duže.”

Đoković je na premijeri finalnog turnira sezone u Torinu pobijedio Holgera Runea sa 2:1, a večeras će od 21 sat odmjeriti snage sa Janikom Sinerom.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments