HomeRegionOgromne poplave u Sloveniji: Potopljena sela, zatvoreni putevi

Ogromne poplave u Sloveniji: Potopljena sela, zatvoreni putevi

Zbog jakog nevremena koje je zahvatilo Sloveniju zatvorene su mnoge dionice magistralnih i autoputeva širom zemlje.

Na pojedinim dijelovima autoputeva dopuštena je vožnja bez vinjete (plaćanja putarine). Zatvorene su i neke željezničke linije, javlja N1.

Zbog olujnog nevremena, poplava, nanosa pijeska i blata te odrona zatvorene su mnoge saobraćajnice, javlja slovenski Prometno-informativni centar.

Zatvorene su i neke željezničke linije, a alternativni promet otežan je i zatvorenim magistralama.

Poplave širom zemlje

Vatrogasci su od ranih jutarnjih sati na terenu i u Mozirju, gdje se rijeka Savinja izlila iz korita. “Činimo sve što možemo u datoj situaciji”, objavili su lokalni vatrogasci na Facebooku. Iz Vatrogasne stanice za N1 kažu da je situacija ozbiljna i da stvari rješavaju prema prioritetima. Poplavljeno je i mjesto Mozirje.

Savinja je poplavila i mjesto Ljubno ob Savinji. Lokalni stožer civilne zaštite moli sve građane da ostanu kod kuće i povuku se na sigurno. Prostorije Osnovne škole Ljubno i Radmirje otvorene su svima koji se osjećaju ugroženima, poručuju iz Opštine.

U Kamniku su građani obaviješteni da je situacija vrlo ozbiljna i da hitne službe spašavaju živote. “Ukoliko ste ugroženi, sami se povucite na sigurno, ostanite kod kuće jer su sve ulice neprohodne”, priopštili su iz opštine. Zbog opasnosti od poplava i odrona, u Kamniku je proglašena opšta opasnost, pojedine ulice su neprohodne, a stanje se mijenja iz minuta u minut. Zbog proglašenog vanrednog stanja danas ne rade dječji vrtići u opštini Kamnik.

Portal Neurje.si objavio je da se u Komendi po drugi put oglasila sirena koja upozorava na poplave. Objavili i video iz Mosta pri Komendi na kojem se vide pravi razmjeri poplave.

Sourcecdm
POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments