HomeFokusVIMBLDON: Đoković rutinski startovao u Londonu

VIMBLDON: Đoković rutinski startovao u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Pedra Kaćina iz Argentine 3:0 u prvom kolu Vimbldona.

Srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Pedra Kaćina iz Argentine 3:0 u prvom kolu Vimbldona.

Đokoviću je 41 minut bio neophodan da dođe do vođstva u setovima, iako je bio daleko od svog maksimuma. Set je odlučen u osmom gemu, kada je Novak napravio brejk, a potom ga rutinski i potvrdio za 6:3.

Nakon prvog seta meč je prekinut skoro jedan i po sat zbog kiše. Prekid je trebao da bude okončan poslije dvadesetak minuta, ali je uslijedilo dodatno sušenje terena.

U nastavku duela Đoković je krenuo silovito, propustio je dvije brejk lopte u prvom gemu drugog seta, ali je iskoristio treću. Potom je bez izgubljenog poena potvrdio brejk i poveo sa 2:0. Uslijedila je serija gemova u kojima su serveri bili sigurni. Bez većih problema Đoković je održavao prednost i stigao do 6:3 i velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu oba igrača su čuvala svoj servis, pa se stiglo do taj-brejka u kojem je Đoković bio bolji i slavio rezultatom 7:4 i izborio plasman u drugo kolo trećeg gren slem turnira sezone.

Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je napravio veliki preokret i eliminisao Amerikanca Brendona Nakašimu, bilo je 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (4), 6:3.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments