HomePolitikaBorelj: Određeni akteri potkopavaju Crnu Goru i njen put ka EU; Milatović:...

Borelj: Određeni akteri potkopavaju Crnu Goru i njen put ka EU; Milatović: Bio je manjak političke volje za integracijom

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj poručio je da u Briselu cijene jer je prva zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića upravo Brisel – sjedište EU i NATO.

To je dokaz vaše posvećenosti evropskoj integraciji, rekao je Borelj Milatoviću na pres konferenciji.

Borelj je u razgovoru Milatoviću kazao i da Crna Gora može računati na podršku EU.

– Crna Gora je najnapredniji kandidat, važan saveznik. kao i prva na redu da bude članica – kazao je Borelj.

Postoje akteri kojima se ne sviđaju principi EU i oni pokušavaju da potkopaju Crnu Goru, njenu stabilnost, sigurnost i put ka EU, naveo je Borelj. 

Milatović je kazao da proces pregovaranja predugo traje u Crnoj Gori.

– Bio je manjak političke volje, zato nije završen proces. Crna Gora sad ima političku volju da završi pristup – izjavio je Milatović.

Predsjednik Milatović istakao je da je u Brisel došao deset dana nakon što je izabran za predsjednika Crne Gore kako bi prenio tri ključne poruke.

On se najprije zahvalio Evropskoj komsiji i Evropskoj uniji na podrsci Crnoj Gori tokom njenog dosadašnjeg demokratskog i ekonomskog razvoja. Istakao je da je tehnička i ekonomska posvećenost nasoj zemlji o i ostalim zemljama Zapadnog Balkana do sada izuzetno cijenjena.

Kazao je da je u svojstvu predsjednika počeo dijalog sa razlicitim političkom parijama kako bi se sprovele brojne reforme u dijelu vladavine prava i ekonomije koje ce nam odblokirati nastavak procesa pristuapnja Crne Gore EU.

Izvor: Dan

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments