HomeFokusVučurović: ZBCG i narod će zaustaviti da na vlast dođe pogubna koalicija...

Vučurović: ZBCG i narod će zaustaviti da na vlast dođe pogubna koalicija PES i DPS

Jasan je upliv preletača iz DPS koji snažno utiču na politiku PES. To je sada toliko evidentno, da se zaista potvrđuje ono što narod govori – da je PES zaista jednako DPS i da većina u vrhu toga ,,pokreta” želi koaliciju nakon izbora sa DPS-om. To je loš put, najgori mogući za Crnu Goru, ali ćemo zajedno sa građanima na izborima spriječiti taj scenario i uspostavljanje pogubne vlasti koalicije PES i DPS, saopštio je u intervjuu za portal ADRIA dugogodišnji funkcioner Nove srpske demokratije i kandidat za poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović.

ADRIA: Kampanja uveliko traje. Šta pokazuju podaci sa terena, s obzirom da određene organizacije objavljuju ankete i tvrde da je, koalicija, kojoj i vi pripadate, u padu. Šta je istina?

Vučurović: Kao što svi vide, od Pljevalja do Herceg Novog, podršku našoj koaliciji pruža ogroman broj ljudi. To je i logično jer je naš narod, nakon svih prevara i obmana, željan istine i pravde, potpune demontaže bivšeg režima, želi zaustavljanje diskriminacije, hoće realna rešenja za ekonomske probleme i da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori, a ne da o našoj sudbini odlučuju ambasade i njihovi poslušnici. Sve to jedino može obezbijediti vlast u kojoj će stožer biti koalicija Za budućnost CG, koja je vodila otvorenu i beskompromisnu borbu protiv režima Mila Đukanovića i u konačnom i srušila DPS 30. avgusta 2020. godine.

Istraživanja koja se rade su uobičajeni, jeftini spinovi i podmetanja, a to se ispostavi odmah nakon izbora. Međutim, ta istraživanja su dio jedne šire, dugogodišnje kampanje protiv naše koalicije i srpskog naroda u Crnoj Gori, a u kojoj u poslednje vrijeme naročito prednjače pojedine NVO i neki  tzv nezavisni mediji. Naravno, sve se to vodi iz određenih zapadnih ambasada. Cilj je da se onemogući ulazak u vladu koalicije Za budućnost Crne Gore, što u prevodu znači da bi Crna Gora bila na putu da se u potpunosti pretvori u koloniju, kako bi se onda o našoj državi odlučivalo na nekim drugim adresama. Relevantna istraživanja pokazuju veliku snagu naše koalicije i očekujemo još veću podršku kako bi se ovdje pitao narod i njegovi predstavnici a ne strani centri moći.

ADRIA: Da li vas iznenađuje izjava aktuelnog predsjednika Jakova Milatovića koji je jasno saopštio da nema ništa protiv da bilo ko, pa i ZBCG, bude dio Vlade, ako građani tome daju legitimitet na izborima?

Vučurović: Samo se u Crnoj Gori dogodilo takvo urušavanje političke logike da oni koji su dobili najveću podršku građana na izborima ostanu izvan vlade. I tom sunovratu demokratskih principa kumovali su upravo strani centri moći, koji dolaze iz navodno najvećih demokratskih država, a ovdje se ponašaju kao okupatori, sprovode svoju volju i čak nalaze domaće saveznike u tom ponižavanju Crne Gore i njenih građana. Te strane adrese i domaća posluga, bilo politička, medijska ili NVO, pokazali su da ni najmanje ne cijene naše građane i sa tom kolonijalnom praksom će se prestati. Koalicija Za budućnost Crne Gore će biti dio vlade nakon izbora 11. juna i to neće niko moći da spriječi.

ADRIA: I pored izjave Milatovića, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je prije nekoliko mjeseci jasno rekao „Ako ne budemo morali, ne želimo da sarađujemo sa DF-om. Vidite li vi mogućnost saradnje sa Pokretom Evropa sad, s obzirom da ste nedavno saopštili da imate određena saznanja da je moguća koalicija DPS-PES nakon izbora?

Vučurović: Ne želim da ulazim u podjele u PES -u koje su svakim danom sve dublje, što je bilo i logično ako vidimo kako se formirala ta partija, na jedan prevaran način. Sada je u njoj jasan upliv preletača iz DPS koji snažno utiču na politiku PES. To je sada toliko evidentno, da se zaista potvrđuje ono što narod govori – da je PES zaista jednako DPS i da većina u vrhu toga ,,pokreta” želi koaliciju nakon izbora sa DPS-om. To je loš put, najgori mogući za Crnu Goru, ali ćemo zajedno sa građanima na izborima spriječiti taj scenario i uspostavljanje pogubne vlasti koalicije PES i DPS. Zato građani treba da uskrate bilo kakvu podršku tim partijama, i da idu na sigurno – na glas koaliciji Za budućnost CG.

ADRIA: Ukoliko budete dio buduće Vlade, šta su vam prioriteti?

Vučurović: Samo koalicija Za budućnost CG može izvršiti konačnu demontažu bivšeg režima. To su morale da urade vlade nakon 30. avgusta, ali nisu imale snage, volje, hrabrosti, zbog čega i dalje tapkamo u mjestu. Tako smo svjedoci da su strukture DPS gotovo netaknute u sudstvu, tužilaštvu, policiji, ANB. To je teret za državu jer su to strukture koje sarađuju sa organizovanim kriminalom i neophodno je da se obračunamo sa tim anomalijama.

Takođe, imamo zaista dominantan ekonomski program, planove za energetski i građevinski sektor, resenja za mlade, nezaposlene, razgovore i obećanja brojnih velikih investitora, planove za unapređenje standarda penzionera…pokazali smo u prethodnom periodu, kroz vođenje EPCG, Rudnika uglja, Morskog dobra, Itd, da prije svega imamo ljude koji rade kvalitetno, odgovorno u pošteno i to ćemo pokazati i kada budemo dio vlade.

Naravno, nastavlja se borba protiv diskriminacije, za ispravljanje brojnih nepravdi koje su učinjene srpskom narodu u CG, koji će najzad biti ravnopravan i uvažen.

Izvor: Adria

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments