HomeFokusĐukanović poželio uspješan mandat Milatoviću; Milatović: Interes da Crna Gora dobije reformsku...

Đukanović poželio uspješan mandat Milatoviću; Milatović: Interes da Crna Gora dobije reformsku i stabilnu vladu

U Podgorici je danas održan drugi sastanak predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića na kome se razgovaralo o aktivnostima primopredaje dužnosti. Đukanović je kazao da vjeruje da će Crna Gora nsataviti da se uspješno kreće putem evropskog razvoja i poželio je Milatoviću uspješan mandat. Milatović je zahvalio Đukanoviću na konstruktivnim razgovorima i naglasio da je interes da Crna Gora dobije reformsku i stabilnu vladu.

“Nastavili smo dijalog. Ideja dijaloga je doprinos demokratskoj tranziciji ovog dijela vlasti. Govorili smo o regionalnom, evropskom političkom okviru. Detaljo  smo govorili o mnogim spektima unutrašnje pol itike i šlozili se da ima puno izazova. Složli smo se da Crna Gora što prije treba da obnovi unutrašnju stabilnost”, rekao je Đukanović nakon sastanka sa Milatovićem.

On je naglasio da vjeruje da će Crna Gora nastaviti da se uspješno kreće putem evropskog razvoja.  Đukanović je Milatoviću poželio uspješan mandat.

“Danas smo završili drugi razgovor. Oba razgovora bila su konstrktivna. Na fonu su onoga što su potrebe unutrašnje i spoljne politike. Razgovori su dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Primjer su demokraske prakse kako u Crnoj Gori ubiduce treba da se odvija tranzicija vlasti. Da pošaljemo poruku i EU. Želim da se Đukanoviću zahvalim na konstruktivnim razgovorima. Mi smo politički protivnici ali smo pokazali da smo posvećeni svojoj ulozi u državnoj funkciji”, kazao je Milatović nakon sastanka.

On je najavio da je njegova inaugiracija u subotu, i da će položiti zakletvu pred poslanicima.

“Tom činu će prisustvovati i Đukanović. Tog dana biće poslata dobra poruka iz Crne Gore. Biće tu predsjednici svih zemalja regiona. Čekaju nas parlamentarni izbori. Interes je da Crna Gora dobije reformsku i stabilnu vladu koja će vratiti zemlju na evropski put i da zemlja nastavi sa ekonoskim reformama započetim nakon 2020. Ušli smo u novu eru demokraskog, ekonomskog i institucionalnog razvoja Crne Gore”, zaključio je Milatović.

Razgovor je trebalo da počne 10 časova u Kabinetu Predsjednika, ali je Milatović kasnio pola sata.

Đukanović i Milatović imali su sastanak 12. maja u zgradi Predsjednika kada su razgovarali o primopredaji dužnosti i predstojećoj inauguraciji.

Izvor: CDM

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments