HomeSportReal slavio i drugi put u Areni: Majstorica u Madridu odlučuje putnika...

Real slavio i drugi put u Areni: Majstorica u Madridu odlučuje putnika u Kaunas

EVROLIGA

Košarkaši Real Madrida slavili su i u drugoj utakmici u beogradskoj Areni protiv Partizana 78:85 i time su poravnali rezultat u seriji 2:2, pa se serija vraća u Madrid gdje će se u majstorici odlučiti ko će na Fajnal for.

Tokom cijelog meča su gosti imali inicijativu, posebno preko Adama Hange i sjajnog Valtera Tavareza. 

Partizan je probao da zhvati priključak, u jednom trenutku je i uspio, ali falilo je još igrača pored Zaka Ledeja i Janisa Papapetrua da „se pojavi“ na meču kako bi se savladao Real Madrid. 

Partizan - Real Madrid Partizan – Real Madrid (foto: Twitter)

Prije početka meča Danilo Anđušić i Najdžel Viljams Gos su poslali poruku protiv nasilja, a potom je uslijedio minut ćutanja za sve stradale u pucnjavi u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Košarkaši beogradskog tima su na dresovima imali natpis osnovne škole.

Partizan je počeo nervozno meč, pogotovo Matijas Lesor, koji se vratio nakon suspenzije od jednog meča.

Francuski centar je na samom startu napravio tri izgubljene lopte, a „crno-bijelima“ je trebalo tri minuta da postignu prve poene.

Odlično je u meč ušao Adam Hanga koji je u prva četiri minuta ubacio osam poena (dvije trojke) za + 6 za Madriđane.

Real je posebno bio raspoložen za trojke iz densog kornera, pa kada je Dženan Musa pogodio sa istog mjesta, došli su do prve dvocifrene prednosti na meču.

Ekipa Željka Obradoviča je igrača nepovezano, bez organizacije u prvih 10 minuta, i zato su nakon te dionice imali zaostatak od 12 poena.

U nastavku bolja igra beogradskog tima, ponajviše zahvaljujući odličnom Janisu Papapetru.

Grčki košarkaš je pogodio dvije teške trojke, sa istekom napada, kao i jednom sa poludistance i prednost Reala je bila prepolovljena.

Prednost Reala se „topila“ a kada je Anđušić pogodio trojku na 5 sekundi do kraja poluvremena rezultat je bio poravnat.

U nastavku odlična dionica Zeka Ledeja, koji je nosio svoj tim u konstatnoj borbi za preokretom. Košarkaš iz Dalasa je vezao četiri poena, za svojih 18 do sredine treće četvrtine, kada su i izjednačili rezultat. Poenima Anđušića Partizan dolazi do prvog vođstva na utakmici.

Real je ipak napravio novu seriju i pošao na +6.

Zadnja dionica i par pokušaja Partizana da ponovo preokrene rezultat, međutim Real si nije dao.

Dobra dionica za Serhia Rodrigeza koji je uzeo odgovornost u bitnim trenicima, a onda je i Viljams Gos pogodio četiri vezana poena.

I taman kada je Partizan izgledao u nokdaunu, Jam Madar prvo krade loptu i polaže, a potom prilikom izvođenja lopte uspijeva da presječe pas i uz dista sreće pogodi za svega dva poena zaostatka na minut i 19 sekiundi do kraja.

Sreća se međutim nasmješila i Realu kada je nakon promašaja Hange, Hezonja napravio dva ofanzivna skoka, a onda Tavares iz odbojke dao koš i dobio slobodno bacanje koje je iskoristio za +5.

Probao je Partizan sa distance, prvo Ledej, pa Naneli, ali nisu uspjeli i gledaćemo majstoricu u Madridu.

Hanga je dao 15 poena, koliko je imao i Tavares, Musa i Dek su dali po 14 poena, kod Partizana Ledej 25 poena, Papapetru 18.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments