HomeFokus(VIDEO)Panter srušio Real za brejk Partizana u Madridu

(VIDEO)Panter srušio Real za brejk Partizana u Madridu

EVROLIGA

Košarkaši Partizana slavili su u prvoj utakmici TOP 8 faze Evrolige 87:89 i poveli tako sa 1:0 u seriji.

Pobjedu beogradskom timu donio je Kevin Panter, koji je preuzeo odgovornost u zadnjem napadu, u kojem je Partizan zaostajao poen prednosti, ali je američki košarkaš pogodio za tri poena na 4 stotinke do kraja meča. 

Bio je to njegov 26 poen. 

Meč u Madridu na početku obilježio je taktički manevar Željka Obradovića koji je na početku krenuo sa niskom petorkom i Alenom Smailagićem na poziciji petice, dok je Matijas Lesor ostao na klupi.

Srpski trener je odlučio da i Dante Egzuma ostavi van prve petorke, a spoljnu liniju predvodili su Panter, Avramović i Trifunović.

Interesantno upravo je Smailagić bio centralna figura u prvim minutama meča sa dvije pogođene trojke preko Tavaresa, a onda i dobrom odbranom, čak je uspio da nakon „mrtve lopte“ i podbacivanja nadskočio 12 cm višeg centra iz Kabo Verdea.

Bivši centar Golden Stejta je i treći put pogodio van linije 6,75 za vođstvo beogradskog tima 6:15.

Španska ekipa je krenula potom u seriju od 10:2 najviše zahvaljujući Gabrijelu Deku, koji je odgovorio na seriju Smailagića sa svojih devet poena.

Otvaranje druge dionice i dobra kombinacija Hange i Jabuselea za seriju od 8:0 i prvu osjetljiviju prednost Reala. Mogao je Real i do veće prednosti ali Dženan Musa je napravio dva uzastopna faula u napadu.

Na to se nadovezao i njegov saigrač Mario Hezonja isto sa prekršajem u napadu, a Partizan je uspio mini serijom od 6:0 da se vrati u meč.

Uslijedio je obračun za tri poena koji je otišao na stranu Partizana sa dvije trojke Pantera, jednom Egzuma, dok je Hezonja bio precizan sa distance na drugoj strani.

Panter je do kraja pogodio još jednu trojku, za sjajan učinak „crno-bijelih“ u prvom poluvremenu sa distance 8/14.

Otvaranje drugog poluvremena i nastavak Partizanove kontrole mini prednosti koja je u jednom trenutku otišla i na + 7.

Smailagić, koji je igrao jako dobar meč rano dobija četvrtu ličnu grešku pa je morao i ranije na klupu.

Real tada pravi novu seriju od 8:0 u kojoj je briljirao Kozer pa dolazi i do preuzimanje vođstva.

Ulazak u posljednju dionicu i loša dionica za Egzma kojem Rudi Fernandez krade dvije lopte, Musa pogađa trojku, pa je Obradović morao da zove tajm aut.

Uspio je Partizan da se vrati, ali onda je Dek ponovo ušao u seriju i Real je imao +7 na pet minuta do kraja meča.

Partizan se ipak vraća svojom serijom, prvo Avramović korner trojka, a onda i Panter tri poena uz dodatno bacanje.

Uslijedila je penal završnica, a onda je na 21 sekundu prije kraja Gabrijel Dek pogodio uz dodatni faul. Real je poveo poen razlike, ali potom je uslijedila trojka Pantera koji je zaključio meč i donio brejk Partizanu.

Panter na kraju 26 poena (5/8 za tri) uz šest asistencija i tri skoka, Ledej je dao 13, Smailagić, Egzum, Lesor po 11. Kod Reala najbolji je bio Dek sa 24, Jabusele je postigao 14, Tavares 12, Musa 10. 

Idući meč na programu je u četvrtak 27. aprila, takođe u Madridu.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments