HomeRegionVučić: Biće suštinskih promjena u spoljnoj politici Srbije

Vučić: Biće suštinskih promjena u spoljnoj politici Srbije

On je zahvalio Mađarskoj, Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbajdžanu, Gruziji, ljudima koji su, kako je naveo, podržali međunarodno javno pravo i povelju Ujedinjenih nacija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će, nakon glasanja u Savjetu Evrope (SE) o podršci članstvu Kosova u toj organizaciji, doći do dubinskih i suštinskih promjena u spoljnoj politici Srbije.

On je zahvalio Mađarskoj, Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbajdžanu, Gruziji, ljudima koji su, kako je naveo, podržali međunarodno javno pravo i povelju Ujedinjenih nacija (UN).

“Ne smijemo da zaboravimo šta su učinili za nas i moramo uvijek da znamo da su nam te zemlje ispred svih drugih“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je, povodom jučerašnjeg glasanja u SE, kazao da je to velika sramota i da se nikada nije dogodilo da je neko primljen preglasavanjem niti da bude primana nepriznata zemlja.

„Postojale su dvije zemlje samo, koje nijesu bile članice UN koje su primane u SE, ali to zato što one nijesu htele da budu dio UN, zbog međunarodno – pravnog poretka, a ne zato što se neko bunio ili pravio problem da te zemlje u određenim granicama postoje – to su Švajcarska i Irska“, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je kazao “da se nikada nije dogodilo da u SE bude primana nepriznata ili zemlja za čiji prijem postoje problemi oko njenog teritorijalnog integriteta”.

„Kao što vidite, principi odavno ne postoje“, dodao je Vučić.

POVEZANI TEKSTOVI
- Advertisment -
Google search engine

pOPULARNO

Recent Comments